200 000 kr extra? 🤯💰

Att ha koll på dina utgifter & inkomster och tillgångar & skulder skapar en ökad trygghet motsvarande upp till 200 tusen i ökad årslön? 😮

Ja, frågan ställdes till 4 000 personer i Sverige, Norge, Finland och Danmark av Nordea ✅

Det här skriver Nordeas Sparekonom Anders Stenkrona om studien:

“Hur skulle du känna om du fick 200 000 kronor mer i årslön? Skulle du bli mer optimistisk för din ekonomiska framtid?

Den, och många fler frågor ställde vi till 4 000 personer i Sverige, Norge, Finland och Danmark. En av slutsatserna är att om du vill känna mer optimism för din ekonomiska framtid har det lika stor effekt, statistiskt sett, att få koll på dina inkomster och utgifter som att få över 200 000 kronor mer i årslön.

Det tycker jag är en fascinerande slutsats.”

Det här och mycket mer diskuterar vi i avsnitt 342 där du får våra bästa tips, råd och tankar kring buffert. Du får svar på frågor som: ”Hur stor buffert ska man ha?” och ”Var ska man ha sin buffert?”, men du får även en fördjupning och några tankespjärn.

Vi diskuterar nämligen även när man inte behöver buffert, hur man kan tänka kring buffert när man har ett stort sparande, nackdelarna med buffert och hur man faktiskt kan ta smartare buffert-beslut. 🙂

Som vanligt kan du:
▸Lyssna på avsnittet där poddar finns (#342)
▸Titta på det på Youtube
▸Läsa artikeln på hemsidan rikatillsammans.e
▸Följa diskussionen i forumet

Vi hoppas att du gillar det!
Jan och Caroline

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 が付いている欄は必須項目です